06 22 750 867

Salaris weg

Salaris wegDe mensen tegenover mij zijn gespannen en kijken elkaar nauwelijks aan. Vreemd, want tot op heden was de sfeer goed. “Wat is er gebeurd?” vraag ik. Het blijkt dat hij een eigen rekening heeft geopend en vanaf nu zijn salaris daarop laat binnenkomen. Salaris weg... “Ik stort het meteen door naar onze gezamenlijke rekening” probeert hij zich nog te redden. Maar zij vertrouwt het niet en is bang dat ze zonder geld komt te zitten.

Salaris weg - vertrouwen weg

Ik leg uit dat dit niet zo handig is. Mensen maken zich vooral druk over kinderen, wonen en geld. En als er nog geen duidelijke afspraken zijn kun je beter voorlopig alles laten zoals het is. Voor haar is het feit dat hij zoiets essentieels als hun (nog gezamenlijke) inkomen zonder overleg aan zich heeft toegeëigend heel erg bedreigend. Hij zegt nu wel dat hij het door stort, maar gebeurd dat ook? Of "vergeet" hij dat een keer en komt zij dan in de problemen?

Eerst afspraken maken, dan uitvoeren

Wat er nu gebeurd is te vergelijken met het vast meenemen van dat ene hele mooie schilderij naar je nieuwe woning. Of de fotoalbums... Daarmee stel je het toch al wankele evenwicht van vertrouwen wel erg op de proef. Niet doen dus. In mijn praktijk zorg ik ervoor dat mensen eerst met elkaar praten en afspraken maken en DAN pas de uitvoering ingaan. Het lijkt zo logisch, maar in de hectiek van een scheiding hebben kleine beslissingen vaak grote gevolgen!

Uiteindelijk begrijpt hij het en maken we nieuwe afspraken over inkomen en uitgaven tot de scheiding rond is. Hij draait deze wijziging terug omdat hij ook wel snapt dat als dit zo belangrijk is voor het vertrouwen tussen hen dat er anders geen goede afspraken gemaakt kunnen worden.

Otto Philipse

Ervaren (15 jaar) scheidingsbemiddelaar en leverancier van financiële diensten aan advocaten en mediators. Alimentatie berekeningen, ook de meer complexe voor ondernemers of waarin samenloop van toepassing is. Brede financiële achtergrond en veel ervaring met scheidingen.
[email protected]
envelope-ophone