06 22 750 867

Sparring partner

Als advocaat en/of mediator bij scheidingen werkt u veelal solo. Het is aan u om te zorgen dat partijen de juiste afspraken maken en daar komt veel kennis en kunde bij kijken. Hoe fijn is het dan om voor de fiscale en financiële een sparring partner te hebben. Zodat u er niet alleen voor staat. Ook en met name bij complexere zaken met eenmanszaken of BV's, grotere schulden en bezittingen of fiscale optimalisatie.

Alimentatie berekeningen

Voor ons begint het werk met de alimentatieberekening. Met de gegevens die u aanlevert wordt in Split Online een berekening gemaakt. U ontvangt deze samen met een eenvoudige samenvatting voor uw klanten. Het is dan aan u hoe u de resultaten met uw cliënten bespreekt.

Twee rondes

Daarbij ontvangt u ook opmerkingen en advies van onze kant, zodat u de gegevens kunt aanvullen of controleren. De ervaring leert dat er vrijwel altijd discussie mogelijk is over inkomens of uitgaven en met deze opmerkingen wordt het resultaat van de berekening beter, terwijl het vertrouwen van u en uw cliënten toeneemt.

Op basis van uw wensen, antwoorden en aanvullingen wordt de 2e berekening gemaakt. Door deze twee stappen altijd toe te passen heeft u meer duidelijkheid en zekerheid over de resultaten van de berekening.

Meedenken

Het is opvallend hoeveel discussie er mogelijk is over de ca. 140 posten van de Tremanormen. Waar dat zinvol is ontvangt u al direct suggesties over de invulling voor uw specifieke casus. Maar u kunt ook zelf bij opdracht direct vragen stellen. Bijvoorbeeld of hij/zij het huis kan overnemen bij de berekende partneralimentatie, wat de optimale inschrijving is van de kinderen, etc.

Sparring partner

Uw Raadgever bij Scheiden is 15 jaar actief geweest als scheidingsbemiddelaar en weet zodoende precies voor welke uitdaging u telkens weer staat. Niet alleen de financiële en fiscale zaken, maar ook hoe om te gaan met de emoties, uw eigen rol in het proces en wat voor kinderen, wonen en financiën goede of minder goede afspraken zijn. Vanuit de financiële kant begonnen kan met u worden meegedacht hoe (lastige) zaken het beste kunnen worden aangepakt.

Efficiënt uitbesteden

Door specialisatie en efficiënt werken liggen onze tarieven lager dan dat u zelf berekening maakt en in veel gevallen zelfs lager dan uw medewerkers. Zo heeft u niet alleen een sparring partner maar ook meer marge, zowel qua tijd als geld.

Neem contact op voor meer informatie

Otto Philipse

Ervaren (15 jaar) scheidingsbemiddelaar en leverancier van financiële diensten aan advocaten en mediators. Alimentatie berekeningen, ook de meer complexe voor ondernemers of waarin samenloop van toepassing is. Brede financiële achtergrond en veel ervaring met scheidingen.
[email protected]
envelope-ophone