06 22 750 867

Wij hebben kennis van financiën en scheiden

REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDING ADVISEURS
Stel uw vraag

REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDING ADVISEURS

Het Register Financieel Echtscheiding Adviseur ( RFEA) kent een stevige opleiding, de Leergang. In 2013 heb ik deze gevolgd bij Dukers en Baelemans. In eerste instantie een aantal modules uit de basisopleiding en vervolgens de Leergang RFEA Ondernemer, die mij alles heeft bijgebracht wat ik nodig heb om ook ondernemers of andere complexe financiële scheidingen tot een goed einde te brengen.
Met name als het gaat om ondernemers kan de financiële ontvlechting van zowel het privé als het zakelijke lastig zijn. Dit is met name het geval als:
  • U samen eigenaar bent of in ieder geval beiden werkzaam
  • Er sprake is van een VOF of BV met andere partijen
  • De zaak samen bent gestart of met gezamenlijke middelen
  • Er veel of juist heel weinig winst wordt gemaakt
  • De winst niet stabiel is
  • De zaak voor het enige inkomen van u beiden zorgt
  • Er sprake is van pensioen in eigen beheer
  • Etc.
De Leergang RFEA Ondernemer heeft mij geholpen om meer inzicht te krijgen in deze complexe materie en u van gedegen advies te dienen als het gaat om zaken als alimentatie op basis van een variabel inkomen bijvoorbeeld. Of een goede waardering van het bedrijf. En de sterke samenhang tussen vermogen, inkomen en de toekomst die met een eigen bedrijf samenhangt.

Fijn voor u en ik moet zeggen, buitengewoon boeiend!

ZZP’ER EN SCHEIDEN

Heel veel ZZP'ers in Nederland zijn aangesloten bij ZZP Nederland, die de belangen van deze groeiende groep werkenden in Nederland vertegenwoordigd.

SCHEIDEN MET EEN EIGEN ZAAK

Scheiden met een eigen zaak maakt de scheiding wel complexer. Wat is de zaak waard, wat wordt er nu eigenlijk verdiend, kan ik hem wel voortzetten en hoe zit het eigenlijk met pensioen?

ONDERNEMER EN SCHEIDEN

Vindt u de financiële kant van echtscheidingen vrij complex? Wilt u zich liever met uw cliënten dan de cijfers bezighouden?

ALIMENTATIE EN EIGEN BEDRIJF

Hoe werkt dat, alimentatie en eigen bedrijf? Dat is toch wel lastiger dan bij een werknemer met een (min of meer) vast inkomen.

Otto Philipse

Ervaren (15 jaar) scheidingsbemiddelaar en leverancier van financiële diensten aan advocaten en mediators. Alimentatie berekeningen, ook de meer complexe voor ondernemers of waarin samenloop van toepassing is. Brede financiële achtergrond en veel ervaring met scheidingen.
[email protected]
envelope-ouserphone